De intentie van mijn werk omtrent een onderwerp is altijd bedoeld om mijn visie te verruimen en mijn blik op scherp te stellen. Vanuit de eerste verkenning van het onderwerp uit de dagelijkse werkelijkheid, experimenteer ik met beeld en materiaal om te komen tot een spannend en verrassend resultaat. Dát laten zien wat een ander ook kan zien, maar vanuit eigen ingevingen en gedachtes in beeld gebracht.
Vrij werk in opdracht is ook mogelijk. Als u daarover meer wilt weten, kunt u altijd contact met mij opnemen.
| | Foto-expositie 'Vanaf de straat gezien' Van: 04-07-2014 Tot: 31-08-2014 Stadsmuseum Doetinchem
'Vanaf de straat gezien' De stad als inspiratiebron
Vanaf 4 juli is in het Stadsmuseum Doetinchem een bijzondere fototentoonstelling te bekijken. De tentoonstelling 'Vanaf de straat gezien' laat een tijdsdocument van Doetinchem in foto's zien. Negen fotografen uit de regio, waaronder Ton van Vliet, Jeroen Peters en Heidi Otten, hebben in opdracht van het Stadsmuseum, foto's gemaakt die het hedendaagse Doetinchem weergeven. Inspiratiebron van het project is Louis Putman, die in de jaren '60 als amateurfotograaf honderden foto's van de straten van Doetinchem maakte. Hiermee legde hij een tijdsbeeld van de stad in de jaren zestig vast. Resultaat van de opdracht nu is een tijdsbeeld van Doetinchem in 2014 bestaande uit verschillende series met onderwerpen als industrieterreinen, koopzondag, verval en nieuwbouw en de groene grens. De tentoonstelling is te zien tot en met 31 augustus.
Aan de tentoonstelling nemen deel Ton van Vliet, Heidi Otten, Jeroen Peters, Rob Karstens, Daan Witjes, Anita Broda, Jessica de Lepper, Laura Heusinkveld en Laurence Delderfield. Zij hebben ieder een eigen deel/onderwerp van Doetinchem (inclusief Gaanderen en Wehl) gefotografeerd en laten hun tijdsdocument in hun eigen stijl en met een eigen invalshoek zien. Bijvoorbeeld door een keuze te maken tussen zwart/wit of kleur. Voor de kijker zal het Doetinchem van nu soms heel herkenbaar zijn en soms zal hij nog eens goed naar de foto moeten kijken om te kunnen ontdekken over welk stukje stad het gaat. Jeroen Peters maakte een serie over de tientallen supermarkten die Doetinchem heeft en waarvoor elk jaar door middel van loting wordt beslist welke op zondag geopend mogen zijn. Heidi Otten kiest voor plekken die in de toekomst zullen verdwijnen en plekken die nog zullen verschijnen. Heidi: “In mijn fotografie wil ik dát laten zien wat een ander ook kan zien, maar vanuit mijn eigen gedachtes en beleving in beeld gebracht. Schemer en volle maan geven de gefotografeerde plekken hun laatste kleurrijke palet voordat zij verdwenen zijn.”Haar serie over verval en nieuwbouw is getiteld: Before midnight/before sunrise.
In de jaren '60 maakte Louis Putman honderden foto's van Doetinchem. Als amateurfotograaf bezocht hij Doetinchem regelmatig en fotografeerde hij praktisch alle straten van Doetinchem in een periode waarin de stad in ontwikkeling was. (Na de tweede wereldoorlog was Doetinchem lange tijd in een fase van wederopbouw.) Hiermee legde hij een tijdsbeeld van de stad in de jaren zestig vast. Het Stadsmuseum kreeg van dhr. Putman de negatieven van zijn foto's en heeft hiermee een uniek tijdsdocument in bezit. Alle foto's zijn inmiddels afgedrukt en gedigitaliseerd en te bekijken in de het museum. Bijna zestig jaar later is Doetinchem een heel andere stad dan Putman in de jaren '60 fotografeerde. Het Stadsmuseum Doetinchem maakt daarom deze fototentoonstelling waarbij fotografen een huidig beeld van Doetinchem vastleggen.
|
|